
« Groen » eten is meer dan een simpel mode-effect : het is een slimme, voedzame keuze die diepgaand heilzaam is voor de gezondheid. Groene groenten zijn rijk aan chlorofyl, een plantaardig pigment met uitzonderlijke eigenschappen.
Deze molecule, ook wel het “groene bloed van planten” genoemd vanwege haar gelijkenis met hemoglobine, heeft een ontgiftende, antioxidante, ontstekingsremmende en energieverhogende werking. Ze ondersteunt het zuur-base-evenwicht, bevordert een goede zuurstoftoevoer naar de cellen, versterkt de darmflora en draagt bij aan de afvoer van gifstoffen.
Door regelmatig chlorofylrijk voedsel in de maaltijden in te voeren, voedt u het lichaam diepgaand en stimuleer het de natuurlijke regeneratieve functies. Om u te inspireren, ontdek drie eenvoudige, smaakvolle en vitaliteitvolle recepten met deze kostbare groene groenten: een heerlijke hartige wafel, een romige puree en een zachte velouté.
Hartige wafels met spinazie en verse kruiden
Ingrediënten (voor 4 wafels) :
- 2 handvol verse spinazie
- 1 klein bosje platte peterselie of koriander
- 2 eieren
- 100 g boekweitmeel (of een ander volkorenmeel)
- 1 koffielepel bakpoeder
- 100 ml plantaardige melk (of dierlijk)
- 2 soeplepel olijfolie
- Zout, peper, nootmuskaat
- Optionneel : 30 g verkruimelde feta of edelgistvlokken
Bereiding:
1. Mix de spinazie en de kruiden samen met de melk tot een mooie groene bereiding.
2. Voeg de eieren, de bloem, het bakpoeder, de olie, het zout en de kruiden toe en goed mengen.
3. Giet de bereiding in een heet, licht geolied wafelijzer.
4. Bak 4 tot 5 minuten tot de wafels goudbruin en knapperig zijn.
Tip: Dien op met een rucolasla en een citroen-yoghurtsaus.
Recept geïnspireerd door Déliacious.


Romige broccolipuree met geroosterde knoflook en hennepzaadolie
Ingrediënten (voor 2 personen) :
- 1 broccoli
- 1 kleine aardappel (of witte zoete aardappel)
- 2 teentjes knoflook, ongepeld
- 2 soeplepels hennepzaadolie (of lijnzaadolie)
- 1 koffielepel citroensap
- Zout, peper, nootmuskaat
- Optionneel : een beetje witte amandelpuree voor extra zoetheid
Bereiding:
1. Stoom de broccoli en de aardappel gaar.
2. Rooster de teentjes knoflook 20 minuten in de oven op 160°C, knijp daarna de zachte pulp eruit.
3. Mix de groenten met de knoflook, hennepolie, citroensap, zout, peper en nootmuskaat.
4. Serveer warm als bijgerecht of als hoofdgerecht met geroosterde zaadjes.
Tip: Voor een extra « chlorofylboost », voeg net voor het bedienen een handvol gemengde rauwe boerenkoolbladeren toe.
Broccoli is een uitstekende groente voor de gezondheid, rijk aan vitamine C, K, B9 en mineralen zoals calcium en kalium. Hij bevat krachtige antioxidanten, in het bijzonder sulforafaan, die ontgiftende en ontstekingsremmende functies ondersteunt. Dankzij zijn vezelgehalte bevordert het ook een goede vertering en draagt hij bij aan de cardiovasculaire gezondheid.
Wanneer u ze snijdt, vergeet dan niet om de “voet” te bewaren, rauw, in reepjes gesneden, is het heerlijk als fingerfood!
Lauwwarme rauwe waterkersvelouté met avocado en limoen
Ingrediënten (voor 2 schaaltjes ) :
- 1 flinke handvol verse waterkers
- 1/2 rijpe avocado
- 1 kleine courgette
- Het sap van een halve limoen
- 200 ml lauw water (niet kokend)
- 1 soeplepel extra vierge olijfolie
- 1 snuifje zeezout en zwarte peper
- Optioneel : 1 soeplepel hennepzaad of spirulina
Bereiding:
1. Was de waterkers en courgette grondig (laat de schil als ze bio zijn).
2. Mix alle ingrediënten tot een gladde, romige soep.
3. Serveer meteen om de enzymen en chlorofyl te behouden.
Tip: Bestrooi met gekiemde zaden voor een maximaal revitaliserend effect.
Recept geïnspireerd door La Raffinerie culinaire.

CHLORELLA
200 capsulesKLAMASTIM
200 capsulesBLAUWE FYCOCYANINE
Flesje de 200 mlZB-EVENWICHT (Zuur-base)
200 capsulesGREEN ANTI-AGING
200 capsulesLEVERBESCHERMING
Fles 200 mlDETOX F (Protect)*
200 capsulesALGEMENE DRAINEUR
Fles 500 ml